Op straat en in parkeergarages

4411-parkeren op straat en in parkeergarages is heel eenvoudig. Stuur een sms of gebruik de app om de parkeersessie te starten en te stoppen. Op dit moment is mobiel betalen actief in 27 Belgische steden en gemeentes. Als jouw stad niet in de lijst staat, kun je 4411 in jouw stad of gemeente hier aanvragen.

Meer dan 170.000 parkeerplaatsen

In heel België

Dit is goed voor meer dan 170.000 parkeerplaatsen over heel België. In alle gebieden waar we actief zijn, worden de 4411-parkeerzones vastgelegd door de lokale parkeerbeheerders of de stads- en gemeentebesturen. De sms-berichten verstuur je steeds naar hetzelfde centrale nummer 4411.

Dienstverlening en gebruiksvriendelijkheid

voor elke stad of gemeente

4411 zal steeds dezelfde dienstverlening en gebruiksvriendelijkheid aanbieden voor elke stad of gemeente. Voor 4411 maakt het niet uit of je een grote stad of kleine gemeente bent, want bij 4411 is iedere stad of gemeente gelijk. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe steden en gemeenten die het sms-parkeersysteem van 4411 hebben ingevoerd?

Hoe gaat mobiel betalen in zijn werk?

Bij het binnenrijden van de (al dan niet ondergrondse) parking neem je een ticket zoals altijd. Bij het vertrekken stuur je een sms met je parkingcode, spatie en het nummer van het ticket naar 4411. Daarna ontvang je een sms met het parkeerbedrag en de vrijgave van je ticket. Dit ticket wordt afgerekend met de andere parkeertransacties en wordt geactiveerd om de slagboom te openen.

“4411-parkeren op straat en in parkeergarages is heel eenvoudig”

Een andere optie is betalen via de app. Om deze te gebruiken moet je een account hebben bij 4411. Betalen via de app is een fluitje van een cent. Om je parkeersessie te starten geef je het nummer van de parkeerautomaat samen met de nummerplaat van je auto in op de app. Bij vertrek eindig je met één klik de sessie in de app.

Wat kost mobiel parkeren?

Via sms en de app

Nadat je het systeem voor de eerste keer gratis hebt getest (niet in elke stad en parkeergarages mogelijk) betaal je per parkeersessie enkel de effectieve parkeertijd. Het verschuldigde parkeergeld wordt bij Proximus en Mobistar-abonnees verrekend via het gsm-factuur. Personen bij andere providers betalen via een maandelijks afschrift. Mobiel parkeren via sms kost je minimaal 0,30 euro. Met de app betaal je 0,25 euro per parkeersessie, maar je vermijdt sms-kosten én je parkeert vlotter.